Plan een kennismakingsgesprek

Markedlyne

Wat ik zoal schreef

Schrijven, schrijven, schrijven… “Mama, ik wil schrijver worden!”
Leven van het schrijven! Als copywriter kan ik die wens al deels vervullen… 

Natuurlijk is er enig verschil tussen creatieve schrijfsels en teksten die potentiële klanten moet overhalen jouw product of dienst aan te schaffen. Als copywriter ga ik het liefst van al aan de slag voor duurzame ondernemingen in sectoren waar ikzelf al enige affiniteit mee heb.

Een greep uit mijn ervaring

Exterior Living Marketing Freelancer Copywriter Translator

Webteksten

Sinds eind 2020 schakelde Exterior Living me in als freelancer waar ik op kantoor mijn marketing collega ondersteun. Taken zoals webteksten schrijven, alsook vertalen staan wekelijks op mijn planning. Ondertussen schreef ik al tientallen inspiratie artikels, mails en product teksten voor de websites.

Televic Communication Solutions - Freelance Vertaling en copywriting voor de HR afdeling

Vacatures

Via LinkedIn vond Anneleen Ghysels mijn contactgegevens. Televic zocht een HR copywriter om sneller vacatures te schrijven en te publiceren in verschillende talen. Ik automatiseerde mijn agenda zodat Anneleen mij als externe freelancer kon inplannen. Vanuit de interne gesprekken kon ik vragen stellen en de teksten opmaken.

mana Office Marketing Freelancer

ondernemersblog

Begin 2021 was Brenda De Brandere van Mana Office op zoek naar een freelancer die enkele uren per week hielp met het onderhoud van haar socials. Daarna bleek dat ik ook met het schrijven van blogposts en het opstellen van vacatures. Ondertussen vulde ik haar ondernemersblog aan met enkele interessante topics.

Krant Van West-Vlaanderen Reporter Regio Izegem Roeselare - Gwendolyne Schmetz - Freelance reporter

Pers

In het najaar van 2019 begon ik in mijn vrije tijd artikels te schrijven voor De Krant van West-Vlaanderen. Het gaat hier dan meestal om lichte, leuke inhoud uit regionale hoek. Denk onder meer aan projecten van non-profits en evenementen van jeugdbewegingen. Benieuwd naar deze artikels? Klik op het logo om er enkele te lezen!

Gwendolyne Schmetz Copywriter

SEO copywriter

Op zoek naar een SEO expert? Iemand die jouw website grondig checkt op vlak van SEO en de werkpunten formuleert? 

Voor Filova, een milieuvriendelijke dierenwebshop, stelde ik een analyse op en ging daarna voor hen aan de slag om de volledige webshop te blijven optimaliseren. Ideaal is wanneer ik met de Yoast Plugin (dit kan al met een gratis versie!) aan de slag mag gaan in een WordPress omgeving. 

Geen WordPress? Geen probleem!

Voor De Spekke, een snoepwinkel uit Lendelede, deed ik de analyse van hun Shopify webshop. Ik lijstte werkpunten op en gaf enkele specifieke voorbeelden aan. Met kleine stappen kan je als ondernemer namelijk zelf al een hele pak doen om jouw website SEO vriendelijker te maken. Al blijft dat een doorlopend proces.

Meer over bijleren? Een SEO analyse van jouw website nodig? Of meteen een expert inschakelen om ook uitvoerend werk te doen? 

Teksten vertalen

Het lijkt een grap, maar mijn Duits-klinkende familienaam (mijn papa is geboren in Verviers, grenzend aan de Oostkantons) zorgde er voor dat er vaak aanvragen binnenkwamen om teksten naar het Duits te vertalen. Een taal waar ik nog helemaal geen voeling mee heb…

Ik wilde een oplossing voorzien voor mijn klanten. In 2022 begon Translatté geleidelijk vorm te krijgen. Samen met andere native speakers vormen wij een vertaalcollectief die commerciële en creatieve teksten vertaalt naar een van onze moedertalen. 

Ideaal voor webshops die ook naar het buitenland exporteren, alsook bedrijven die internationaal willen boomen. Voorlopig kunnen we je bijstaan in het Nederlands, Frans, Duits en Spaans. Die talenpool uitbreiden staat op de agenda! 

Het lijkt een grap, maar door mijn Duits-klinkende familienaam (mijn papa is geboren in Verviers, grenzend aan de Oostkantons) zorgde er voor dat er vaak aanvragen binnenkwamen om teksten naar het Duits te vertalen. Een taal waar ik op vandaag nog helemaal geen voeling mee heb…

Translatté Freelance Vertalers - Native Speakers in Vlaanderen

Ik wilde een oplossing voorzien voor mijn klanten. In 2022 begon Translatté geleidelijk vorm te krijgen. Samen met andere native speakers vormen wij een vertaalcollectief die commerciële en creatieve teksten vertaalt naar een van onze moedertalen. 

Ideaal voor webshops die ook naar het buitenland exporteren, alsook bedrijven die internationaal willen boomen. Voorlopig kunnen we je bijstaan in het Nederlands, Frans, Duits en Spaans. Die talenpool uitbreiden staat op de agenda! 

Creatief schrijven

Ik ben het type persoon die haar dromen meteen neerschrijft, naar buiten zit te turen en allerlei scenario’s verzint bij hetgeen ze ziet gebeuren op het perron of langs de weg en een ideeënboek op zak houdt voor het geval dat er me iets te binnen schiet waar een verhaal rond kan ontstaan. Poëzie is een van de kunstvormen waarin ik mij uitdruk of gebeurtenissen verwerk. 

Meer dan poëtische schrijfsels en mijn prentenboek “Scheetje Planeetje Maakt Alles Groen” is nog niet effectief uit mijn pen gevloeid en in een project gegoten. Hopelijk vul ik deze lijst in de toekomst aan!  

Benieuwd naar mijn kleuterboek over de bijenproblematiek? Hier vind je meer informatie.

hoe kan ik jou helpen?

Je wilt een persbericht uitsturen, maar weet niet hoe te beginnen? Ik (her)schrijf jouw bericht en lanceer een artikel!

Teksten op sociale media zijn korter en nog meer wervend, dan langere teksten. Ik voorzie jouw social media copy! 

Jouw klantenbestand af en toe targetten met interessante nieuwtjes? Nieuwe partners overtuigen via mail?

Op zoek naar een SEO expert? Iemand die jouw website grondig checkt op vlak van SEO en de werkpunten formuleert? 

Ben ik de geschikte copywriter?

Ben je op zoek naar een SEO copywriter, iemand die jouw slogan verzint of zelfs met een bedrijfsnaam op de proppen komt? Een schrijver voor jouw blog of persbericht? Ik help je graag!